Όροι χρήσης

1. ΓΕΝΙΚΑ

Το oleasoap.gr αποτελεί ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης προϊόντων μέσω διαδικτύου, της ανώνυμης εταιρίας MFSA/OLEAGROVES (ΑΦΜ: 094160032, ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών) -εφεξής «Εταιρία»-, που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής (Αιγιαλείας 52, Τ.Κ. 15125).

Η επίσκεψη και χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος oleasoap.gr διέπεται από τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις, τους οποίους οι χρήστες καλούνται να διαβάσουν προσεκτικά και να συμμορφώνονται με αυτούς. Η χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος oleasoap.gr συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων όρων και προϋποθέσεων.

Η Εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς ή να αλλάζει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας oleasoap.gr ανά πάσα στιγμή χωρίς προηγούμενη σχετική ενημέρωση των χρηστών. Οι επισκέπτες/χρήστες φέρουν την ευθύνη να ελέγχουν περιοδικά αν έχουν επέλθει τροποποιήσεις στους παρόντες όρους χρήσης. Η Εταιρία ενημερώνει τους χρήστες μέσω της παρούσας ιστοσελίδας για οποιεσδήποτε αλλαγές στους όρους των συναλλαγών. Η οποιαδήποτε τροποποίηση ή αλλαγή δεν ισχύει και δεν επηρεάζει ήδη τοποθετημένες προς εκτέλεση παραγγελίες.

Πάγιος σκοπός της Εταιρίας είναι η κατά το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα δίνει τη δυνατότητα τόσο στους πελάτες μας όσο και σε όλους τους χρήστες του internet να ενημερωθούν άμεσα για τα προϊόντα που προσφέρει η εταιρία μας, καθώς και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους ηλεκτρονικά.

Όλες οι πληροφορίες που προσφέρονται από το oleasoap.gr προορίζονται αποκλειστικά για εκπαιδευτική ή ενημερωτική χρήση. Οι ανακοινώσεις και τα προϊόντα δεν έχουν σκοπό τη διάγνωση, θεραπεία, ίαση ή πρόληψη οποιασδήποτε κατάστασης ή ασθένειας για τα οποία, σε κάθε περίπτωση, οφείλετε να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας.

2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Προκειμένου να διενεργηθεί οποιαδήποτε συναλλαγή μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της Εταιρίας και να πραγματοποιηθούν παραγγελίες προϊόντων της, θα ζητηθεί η γνωστοποίηση κάποιων προσωπικών στοιχείων από πλευράς του πελάτη. Κατά την πραγματοποίηση της παραγγελίας, θα ζητηθεί το πλήρες ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση αποστολής των προϊόντων, η διεύθυνση χρέωσης της παραγγελίας (σε περίπτωση που είναι διαφορετική από την διεύθυνση αποστολής), ο αριθμός ενός τηλεφώνου επικοινωνίας, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e-mail), και στην περίπτωση που επιλέξετε οι πληρωμές σας να γίνονται μέσω πιστωτικής κάρτας, τον αριθμό, την ημερομηνία λήξεώς της κάρτας καθώς και τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας (CVV).

Τα δεδομένα αυτά επεξεργάζεται η Εταιρία τηρώντας την εφαρμογή του άρθρου 7Α παρ. 1 (β) Ν. 2472/1997, με σκοπό την υλοποίηση της παραγγελίας που δόθηκε από τον πελάτη και με κανέναν τρόπο δεν θα αποκαλυφθούν, δημοσιοποιηθούν ή πωληθούν σε τρίτους, εκτός αν κινηθεί η διαδικασία που ορίζει η νομοθεσία για την άρση του απορρήτου (Ν. 2225/1994) ή τυχόν υποχρεώσεις που απορρέουν από την εθνική εφαρμογή της Οδηγίας 24/2006. Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών ο πελάτης έχει τα δικαιώματα ενημέρωσης και αντίρρησης, που προβλέπουν τα άρθρα 11 έως 13 του ν. 2472/1997, και μπορεί να στείλει το αίτημά του στο customerservice@oleagroves.com.

3. ΧΡΗΣΗ COOKIES

Το oleasoap.gr χρησιμοποιεί αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης, τα λεγόμενα cookies. Τα coοkies είναι απαραίτητα αρχεία προκείμενου να διευκολύνουν συγκεκριμένες λειτουργίες του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, καθώς διασφαλίζουν την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του. Τα coοkies είναι μικρά αβλαβή αρχεία (Text files), τα οποία αποστέλλονται και αποθηκεύονται προσωρινά στο υπολογιστή του χρήστη δίνοντας την δυνατότητα σε ηλεκτρονικές σελίδες όπως η oleasoap.gr να επικοινωνούν με τον χρήστη αναγνωρίζοντας αυτόν μετά από συχνή χρήση και διευκολύνοντας την πρόσβαση του σε αυτή και τις συναλλαγές του. Αυτό επιτυγχάνεται με την συλλογή δεδομένων, τα οποία επίσης βελτιστοποιούν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας.

4. ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η ιστοσελίδα oleasoap.gr χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο 256bit SSL (Secure Sockets Layer), για ασφαλείς online εμπορικές συναλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο κρυπτογραφούνται όλες οι προσωπικές σας πληροφορίες, όπως ο αριθμός της πιστωτικής κάρτας, το όνομα και η διεύθυνση σας, έτσι ώστε να μην μπορούν να διαβαστούν ή να αλλαχτούν κατά την μεταφορά τους μέσω του Internet. Το πιστοποιητικό SSL του oleasoap.gr έχει εκδοθεί από την εταιρία πιστοποίησης thawte.

Το πρωτόκολλο SSL, είναι σήμερα το παγκόσμιο standard στο διαδίκτυο για την πιστοποίηση δικτυακών τόπων δικτυακούς χρήστες και για την κρυπτογράφηση στοιχείων μεταξύ των δικτυακών χρηστών και των δικτυακών εξυπηρετητών (web servers). Μία κρυπτογραφημένη SSL επικοινωνία απαιτεί όλες τις πληροφορίες που αποστέλλονται μεταξύ ενός πελάτη και ενός εξυπηρετητή (server) να κρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποστολής και να αποκρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποδοχής, προστατεύοντας έτσι προσωπικές πληροφορίες κατά τη μεταφορά τους. Επιπλέον, όλες οι πληροφορίες που αποστέλλονται με το πρωτόκολλο SSL, προστατεύονται από έναν μηχανισμό που αυτόματα εξακριβώνει εάν τα δεδομένα έχουν αλλαχτεί κατά την μεταφορά.

5. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ

Όλο το περιεχόμενο του διαδικτυακού τόπου oleasoap.gr (π.χ. πληροφορίες, δεδομένα, εμπορικά σήματα, λογότυπα, φωτογραφίες, γραφικά, σχέδια και οποιαδήποτε άλλα διακριτικά γνωρίσματα καθώς και γενικά όλων των ψηφιακών αρχείων) και των υπηρεσιών του διαδικτυακού καταστήματος, που έχουν εισαχθεί στο διαδίκτυο αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της Εταιρίας και προστατεύονται από τους ελληνικούς, κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Συνεπώς κανένα από αυτά δεν μπορεί να αποτελέσει, συνολικά ή εν μέρει, αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, αναπαραγωγής, τροποποίησης, μετάδοσης, αναδημοσίευσης ή και διανομής, με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο. Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό δικαιούχο του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου.

Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου, με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς, επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας της Εταιρίας.

6. ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΪΟΝΤΑ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Τα διαθέσιμα προς πώληση προϊόντα, τα χαρακτηριστικά τους, οι τιμές και το διαθέσιμο απόθεμα τους, βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση oleasoap.gr και είναι προσβάσιμα σε όλους. H Εταιρία δεσμεύεται για την ποιότητα, πληρότητα και εγκυρότητα τόσο των πληροφοριών που παρατίθενται όσο και για τα ουσιώδη χαρακτηριστικά των προϊόντων, που αναρτώνται στην ιστοσελίδα. Στα πλαίσια της καλής πίστης δεν ευθύνεται για τεχνικής ή τυπογραφικής φύσης λάθη, που τυχόν έχουν προκύψει ακούσια ή λόγω διακοπών λειτουργίας της ιστοσελίδας από ανωτέρα βία.

Η Εταιρία εγγυάται την έγκαιρη ενημέρωση των πελατών σχετικά με την διαθεσιμότητά ή μη των προϊόντων, δεν φέρει όμως καμία ευθύνη για την διαθεσιμότητά τους. Επίσης καταβάλλει καθημερινά όλες τις δυνατές προσπάθειες έτσι ώστε να παρέχει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για το εκάστοτε προϊόν (τεχνικά χαρακτηριστικά, τιμές, κτλ).

Στις τιμές που αναγράφονται κάτω από κάθε προϊόν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ (24%), ενώ το ηλεκτρονικό κατάστημα oleasoap.gr επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να αναπροσαρμόζει τις τιμές χωρίς να υποχρεούται να ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό.

7. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Οι παραγγελίες μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος αποτελούν συνάψεις σύμβασης πωλήσεως εξ αποστάσεως, οι οποίες διέπονται από το νομοθετικό πλαίσιο του Ν. 2251/1994, όπως έχει τροποποιηθεί.
Ο χρήστης έχει δικαίωμα σύναψης έγκυρης παραγγελίας μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος, εφόσον είναι δικαιοπρακτικά ικανός τηρώντας τις διατάξεις του Ελληνικού Αστικού Κώδικα (εφόσον έχει συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος ηλικίας και δεν τελεί σε δικαστική συμπαράσταση ως προς τη σύναψη σύμβασης πώλησης). Παραγγελίες μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν από νομίμους εκπροσώπους νομικών προσώπων. Η Εταιρία, επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αξιώσει την επιστροφή από τον εποπτεύοντα ή κηδεμόνα τυχόν παραγγελιών που θα πραγματοποιηθούν από δικαιοπρακτικά ανίκανα πρόσωπα.

7.1. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Για την πραγματοποίηση της παραγγελίας στο oleasoap.gr απαιτούνται:
α) Η συμπλήρωση της ειδικής φόρμας με τα απαραίτητα στοιχεία για τη σύναψη της σύμβασης πώλησης.
Β) Η ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της σύμβασης πώλησης και των όρων χρήσης, ιδίως τη συλλογή και όπου απαιτείται τη χρήση προσωπικών δεδομένων.

7.2. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Ο καταναλωτής μέσω του διαδικτυακού τόπου ενημερώνεται από την εταιρεία πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας του για τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του προϊόντος, την τιμή, την ποσότητα, τις δαπάνες μεταφοράς, τον τρόπο πληρωμής και παράδοσης.
Με την αποστολή της φόρμας παραγγελίας, ο καταναλωτής λαμβάνει ηλεκτρονικά αντίγραφο της παραγγελίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) που έχει δηλώσει κατά την καταχώρηση της παραγγελίας του, το οποίο περιλαμβάνει την λεπτομερή περιγραφή των εμπορευμάτων της παραγγελίας και έναν μοναδικό κωδικό, με τον οποίο θα μπορεί να παρακολουθήσει την πρόοδο και εξέλιξη της παραγγελίας του.

8. ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Το ηλεκτρονικό κατάστημα oleasoap.gr δέχεται τις πιστωτικές κάρτες Visa, MasterCard, American Express, Diners Club & Discover. Το oleasoap.gr έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα (πρωτόκολλο 256bit SSL) για την ασφάλεια των συναλλαγών μέσω πιστωτικής κάρτας και όλοι οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών υπόκεινται σε ελέγχους εγκυρότητας.

Επιπλέον, πληρωμές μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω του λογαριασμού σας στο PayPal. Όταν γίνεται η επεξεργασία της πληρωμής σας θα μεταφερθείτε στο ασφαλές περιβάλλον του Paypal (PayPal), το οποίο προστατεύει τα προσωπικά σας στοιχεία από τυχόν διαρροή ή κατάχρηση. Οι συναλλαγές μέσω Paypal γίνονται σε πλήρως ασφαλές περιβάλλον με συνεχή χρήση πρωτοκόλλων ασφαλείας SSL και κρυπτογράφησης AES-256bit.

Για την πρόληψη των παράνομων συναλλαγών, το oleasoap.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποστέλλει παραγγελίες μόνο σε διευθύνσεις που ταιριάζουν με τη διεύθυνση χρέωσης του αγοραστή, όπως δηλώθηκε από τον ίδιο κατά τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας.

Εάν ένας αγοραστής είναι εγγεγραμμένος χρήστης PayPal, τα προϊόντα θα σταλούν μόνο στην επιβεβαιωμένη διεύθυνση PayPal. Ο αγοραστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την ακρίβεια των στοιχείων του που παρέχονται στο PayPal.

Τέλος, ο πελάτης μπορεί να πληρώσει και με αντικαταβολή. Η μέθοδος της αντικαταβολής ισχύει για όλη την Ελλάδα. Η πληρωμή γίνεται στον αντιπρόσωπο της εταιρίας ταχυμεταφορών κατά την παράδοση των προϊόντων της παραγγελίας στο χώρο σας. Με την αγορά 4 τεμαχίων και πάνω, τα έξοδα της αντικαταβολής είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλη την Ελλάδα. Για ποσότητα μικρότερη των 4 τεμαχίων τα έξοδα της αντικαταβολής για όλη την Ελλάδα ανέρχεται στα €3 (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%).

9. ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Οι παραδόσεις των προϊόντων γίνονται στο Νομό Αττικής και την υπόλοιπη Ελλάδα, μέσω εταιρείας courier εντός 2-3 εργάσιμων ημερών.

Οι περισσότερες παραγγελίες αποστέλλονται εντός 24 ωρών από την παραλαβή τους. Οι παραγγελίες που πραγματοποιούνται σε μη εργάσιμες ημέρες και επίσημες αργίες, θα αποστέλλονται την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Τα διαθέσιμα προϊόντα αποστέλλονται μετά την επαλήθευση πληρωμής.

Με την αποστολή της παραγγελίας, ο πελάτης ενημερώνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) για τον αριθμό της αποστολής της παραγγελίας του.

Με την αγορά 4 τεμαχίων και πάνω, η αποστολή είναι ΔΩΡΕΑΝ σε όλη την Ελλάδα. Για ποσότητα μικρότερη των 4 τεμαχίων το κόστος των μεταφορικών σε όλη την Ελλάδα ανέρχεται στα €5 (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%).

10. ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Ο πελάτης εάν επιθυμεί να ακυρώσει την παραγγελία του πρέπει να επικοινωνήσει με την Εταιρία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο customerservice@oleagroves.com αναφέροντας τον αριθμό της παραγγελίας του. Η ακύρωση πρέπει να γίνει πριν την αποστολή της παραγγελίας. Επομένως η ακύρωση μιας παραγγελίας πρέπει να γίνει μέσα σε 2 ώρες απο την πραγματοποίηση της. Μετά το πέρας του προαναφερθέντος χρόνου η ακύρωση δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

Ο πελάτης έχει το δικαίωμα να επιστρέψει ολόκληρη την παραγγελία ή μέρος αυτής χωρίς να υποχρεούται να μας αναφέρει το λόγο για τον οποίο επιθυμεί την επιστροφή των προϊόντων, εντός προθεσμίας 14 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής. Στην περίπτωση αυτή θα επιβαρυνθεί μόνο με το κόστος της επιστροφής των προϊόντων. Ο πελάτης υποχρεούται να αποστείλει το προϊόν στην άρτια κατάσταση στην οποία το παρέλαβε, χωρίς δηλαδή να έχει παραβιασθεί η αρχική του συσκευασία και επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχουν αφαιρεθεί οι ειδικές σημάνσεις του προϊόντος. Επιπλέον, οφείλει να συμπεριλάβει την απόδειξη λιανικής πώλησης.

Στην περίπτωση που ο λόγος της επιστροφής αφορά λάθος η Εταιρία δεσμεύεται να αναλάβει το κόστος της επιστροφής του προϊόντος. Σε περίπτωση παραλαβής ελαττωματικού προϊόντος ή σε λάθος εκτέλεση παραγγελίας από υπαιτιότητα της Εταιρίας, θα εκδίδεται κατόπιν αιτήματος η αντικατάσταση του προϊόντος ή πλήρη επιστροφή των χρημάτων της παραγγελίας.

Σε περίπτωση επιστροφής των προϊόντων η επιστροφή των χρημάτων θα ολοκληρωθεί εντός 10 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής των προϊόντων, και θα πραγματοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο που επέλεξε ο πελάτης να πληρώσει κατά την παραγγελία του.

Στις τιμές που αναγράφονται κάτω από κάθε προϊόν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ (24%), ενώ το ηλεκτρονικό κατάστημα oleasoap.gr επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να αναπροσαρμόζει τις τιμές χωρίς να υποχρεούται να ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό.